Top 10 Meest populaire themafeestjes thuis

Themafeesten zijn populair, maar welke thema’s zijn op dit moment het meest populair? In deze top 10 zijn een aantal klassiekers terug te vinden die tijdloos blijken te zijn en een aantal rages die we waarschijnlijk over een paar jaar weer vergeten zijn. De tien thema’s staan in willekeurige volgorde. De meeste thema’s zijn op meisjes gericht, dat heeft te maken met dat jongensfeesten vaker buiten de deur worden gevierd.

Voetbal

Onze kinderen groeien op met computerspelletjes, youtube, netflix e.d.
maar gelukkig blijft voetbal voetbal.
Daarom is dit thema ook een blijvertje in de top 10 meest populaire themafeestjes. Jongensfeestjes hoeven helemaal niet ingewikkeld, geef ze een bal en ze kunnen lekker aan de gang. Bedenk van te voren een aantal voetbalgerelateerde spelletjes en ze hebben een topfeest.

LOL Suprise

Soms vraag je je af waar een rage vandaan komt. Dit thema is het meest commerciële thema op dit moment. Voordeel is wel dat je heel makkelijk alle decoratie, serviesspullen en traktaties kan kopen. Qua spelletjes en andere activiteiten moet je wel even creatief zijn, daar is helaas nog niet zo veel over te vinden. Wat zouden jullie doen tijdens een LOL suprisefeestje?

Prinsessen

Wie wil er nou niet een echte prinses zijn? Op hakken lopen, make up opdoen, mooie jurk aan en dansen of over een echte catwalk. Prinsessen dragen natuurlijk een kroon die ze zelf mooi versierd hebben. Maar waar is de prins? Misschien komt hij te voorschijn als je kikker heb gekust! Succes gegarandeerd. Een thema die voor altijd in deze top 10 zal blijven staan.

Piraten

Ook dit thema is een klassieker. Het sluit goed aan bij de fantasiewereld van jonge kinderen. Ze gaan helemaal op in het verhaal! Bij een piratenfeest hoort natuurlijk een schat die gevonden moet worden. Ze vinden een vergeelde schatkaart die de weg wijst en komen onderweg allemaal obstakels tegen.

Fortnite

Ook al is het een computerspel voor 16+, de meeste kinderen kennen het wel. Het is niet alleen een schietspel. Het is een spel waarbij je in een team moet samenwerken om het doel te bereiken. Om de jongens niet het hele feestje achter een scherm te zetten, hebben wij van BLOEMkinderfeestjes een leuke speurtocht bedacht. De opdrachten van de speurtocht zijn samenwerkingsopdrachten. Als je tijdens het feestje ook nog een uurtje gaat lasergamen, dan kan het feestje niet meer stuk.

Sleep over

Vroeger noemden we dat gewoon een slaapfeestje of een pyamaparty. Lekker met je vriendinnen kletsen en tutten. Ik weet nog goed dat dat mijn laatste kinderfeestje (in groep 8) was. Eerst een enge film kijken, en daarna werden we in het donker gedropt en moesten zelf naar huis lopen. Wauw! Wat was dat spannend!!
Tegenwoordig zou je dat niet meer zo snel doen. Nu wordt het vaak gecombineerd met het volgende thema.

Beauty/Fotoshoot

Iedereen maakt foto’s. Het liefst met een grappig filter. Maar een echte fotoshoot nadat je door professionele visagist bent opgemaakt wil natuurlijk ieder tienermeisje. Wordt dat een beetje te prijzig dan kunt u natuurlijk een beauty-dag thuis organiseren. Voetenbadje, nagellakje, komkommer op de ogen en tutten maar. Superleuk!! Op pinterest zijn er genoeg DIY-ideeën te vinden. www.pinterest.com/bloemkinderfeestjes

Mad science

Slijm maken is op zijn terugweg (gelukkig) maar blijft leuk om te doen en zo zijn er meer proefjes die echt leuk zijn om te ontdekken. In Amerika is dit ook echt populair, dus er is genoeg te vinden op internet. Zet Mad Science of Project MC² in de zoekbalk van Pinterest en je wordt overladen met ideeën. Walking water, dancing rice, elephant toothpaste, skittles rainbow, instant hot ice en vulcano eruption zijn een paar voorbeelden. Je kan het jezelf ook makkelijk maken door iemand in te huren, kijk dan op https://nederland.madscience.org/

Unicorn

Eenhoorns zijn op dit moment echt helemaal in. Dus hoort ook zeker thuis in deze top 10. Er is geen televisieserie of film van, daardoor is het een thema waar je alle kanten mee op kan. Alle oud-hollandse spelen kan je ombuigen naar dit thema! Koekhappen, spijkerpoepen, ezeltje prikje, sjoelen, blik gooien noem maar op. Een speurtocht naar de regenboog is ook een optie. Kijk op https://bloemfeesten.nl/draaiboeken/unicorn-rainbowfeestje/ voor meer informatie!!