High Tea

High Tea

In groep 8 heeft mijn dochter een over-de-top-kinderfeestje gehad. Met alles erop en eraan. In de veronderstelling dat dat het laatste feestje zou zijn. Maar op de middelbare school gaan de feestjes gewoon door!! Oeps. Daar had ik niet op gerekend. Maar wat doe je met een groep puberende meiden?

Hip?

Je kan natuurlijk niet meer met een speurtocht aan komen zetten. Ja misschien een fotospeurtocht door hartje Amsterdam, maar dat ziet moeders dan weer niet zitten. Ook de standaard spelletjes zijn natuurlijk niet hip genoeg. Is hip wel een hip woord?

Sleepover

Zelf wilde ze graag een sleepover, maar dan wel met acht meiden. Ik zag dat echt niet zitten. We hadden toen nog een heel klein huis, dat had nooit gepast. Uiteindelijk waren we het eens geworden, het werd een high tea. Gewoon lekker eten en kletsen.

Harry Potter

Maar dan wel in het thema Harry Potter. Want ja, waarom zou je het jezelf makkelijk maken. Met als hoogtepunt de sorteercupcakes. Vanaf de buitenkant zagen ze er allemaal hetzelfde uit, maar als je een flinke hap nam was de één gevuld met rode M&M’s en de andere cupcakes met andere kleuren. Zo werd je ingedeeld in de verschillende afdelingen Griffoendor (rood), Ravenklauw (blauw), Zwadderich (groen) en Huffelpuf (geel). Het was een groot succes, kind blij, mama blij.

Een jaar later

Een jaar later waren we inmiddels verhuisd en was ik al met BLOEM gestart. Ook nu wilde ze een sleepover. Beloofd is beloofd. Haar kamer is nu groot genoeg. We hadden een karaokeset aangesloten en ons er verder niet mee bemoeid. Af een toe een dienblad met lekkers naar boven, om even te gluren wat ze aan het doen waren. Wat wil een pubermeisje nog meer.

Moordspel

’s Ochtends werd voor het eerst het BLOEMservies gebruikt. Een high tea als ontbijt moet kunnen, zeker als je pas om 10.00 uur wakker wordt na een nacht keten. Tijdens de high tea speelden we het moordspel. Acht meiden, acht rollen. Een hoop lol hebben ze gehad, en ik ook!! Wat een fantasie hebben die

meiden, ze kwamen met de meest maffe scenarios. Met het uitdelen van het volgende kaartje werden alle ideeën weer aan de kant gegooid, en kwamen ze weer met nieuwe complottheorieën.

Recepten

Ze waren er zo druk mee dat ze vergaten te smullen van al het lekkers op tafel. Ik had het mezelf niet al te moeilijk gemaakt. (Het jaar daarvoor had ik me echt uitgesloofd) Een aantal kant en klare hapjes op een mooi schaaltje, een paar simpele recepten die snel klaar waren en nog een paar hapjes die ik van te voren had gemaakt en alleen hoefde op te warmen. Ze hebben na het moordspel alles opgegeten.

Mijn jongste dochter wil ook een high tea, dus als jullie nog tips en tops hebben, hoor ik het graag.

Activiteiten voor tussen het kletsen door..

5-8 jaar
Bingo met plaatjes
Theezakjespoepen
Cupcakes versieren
Suikerklontestafette

9-12 jaar
Theezakjesmemorie
Kraak de kluis
Eetbare theekopjes maken
https://pin.it/xb6liozy4gb65t

12+jaar
High tea samen bereiden
Theequiz
Servies versieren
https://karenz.nl/diy-porselein-versieren/
Moordspel