BLOEM Snoepspelletjes

Snoepmemorie

Het enige wat je nodig hebt is snoepjes, en plastic bekertjes. Het aantal bekertjes hangt af van de leeftijd van de kinderen. Hoe meer bekers, hoe ingewikkelder. Ik zou voor 12 bekers gaan. (Dus 6 verschillende snoepjes) Verstop de snoepjes onder de bekers. Ieder kind mag onder twee bekers kijken, zijn het twee dezelfde snoepjes dan mag hij het houden. (Of in de snoeppot doen) U kunt er voor kiezen om de lege bekers weg te halen, maar als u ze laat staan is het iets moeilijker.

Koekhappen

Wie kan het zich niet herinneren. Dit ouderwetse spel blijft leuk!! Inmiddels zijn er al heel wat varianten te vinden op internet. Spekjes, donuts, dropsleutels noem maar op. Handjes op rug, en happen maar!!!

Blind proeven

Zet op de tafel schoteltjes met daarop allerlei etenswaren met uitgesproken smaken (zoals suiker, augurk, jam, olijven, citroen, pindakaas, en dergelijke). Zorg voor voldoende theelepeltjes of kleine vorkjes en een blinddoek. Zet ook een kan water en een paar bekers klaar. De kinderen worden één voor één geblinddoekt en proeven één van de smaken. Dit kan voor sommige kinderen als heel spannend worden ervaren. Hou daar rekening mee.