BLOEM Kringspelletjes

Dirigentje

Bij dit kringspel gaat er eerst iemand op de gang. De spelleider wijst de dirigent aan. De dirigent begint met een beweging, de rest van de kring doet de dirigent na. De zoeker mag drie keer proberen te raden wie de dirigent is. Zorg ervoor dat ieder kind een keer dirigent of zoeker is.

Bewegingen: klappen, tikken op de bovenbenen, buik, schouders en hoofd, zwaaien, hoofd schudden of knikken enz.

Wat is zoek onder het doek?

Onder het doek liggen verschillende soorten voorwerpen. De zoeker sluit zijn ogen of wordt even naar de gang gestuurd. De kinderen beslissen samen welk voorwerp er wordt weggehaald. U kunt er voor kiezen of de overige voorwerpen gehusseld mogen worden, hierdoor wordt het wel moeilijker voor de zoeker. Als het voorwerp is verstopt, mag de zoeker gaan raden wat er mist.

Voorwerpen: vork, knuffel, dobbelsteen, waxinelichtje, kastanje, muntje, badeend, sleutelbos, nietmachine enz.

Tik, tik, tik wie ben ik?

Bij tik, tik, tik wie ben ik, gaat 1 kind in het midden van de kring zitten. De spelleider wijst in stilte een kind aan, en die mag vervolgens op de rug van de zoeker het versje opzeggen. Vaak gaan kinderen hun stem vervormen, en vinden ze het reuze spannend of ze worden betrapt. De zoeker mag 3x raden. Als hij het goed heeft, mag hij blijven zitten en wijst de spelleider een nieuw kind aan. Als de zoeker het fout heeft mag het kind zijn plek innemen.
Dit spel is ideaal om de kinderen weer even rustig te krijgen.