BLOEM Ballonspelletjes

Ballon hooghouden

De simpelste spelletjes zijn het leukst. Geef ieder kind een ballon en zeg dat hij niet op de grond mag komen. De kinderen proberen de ballon hoog te houden door steeds een tik naar boven te geven. Je kan de opdracht moeilijker maken door te zeggen dat ze alleen hun voet mogen gebruiken of door ze een “racket” te geven. Als dat goed gaat kunnen ze misschien samenwerken, door samen 1 ballon hoog te houden. Eventueel met een touw of net er tussen zodat het een soort ballonvolleybal wordt.

De rackets kunt u zelf maken door twee papieren borden aan elkaar vast te maken met een toiletrol als handvat.
U kunt ook een zwembadnoodle gebruiken, een vliegermepper of een opgerolde krant.

Ballonnendans

Ballonnendans is een variant op stoelendans. Tijdens de ballonnendans dansen de kinderen op de muziek. Zodra de muziek stopt probeert elk kind zo snel mogelijk een ballon te pakken. Wie geen ballon heeft is helaas af. Vergeet niet een ballon weg te halen bij de volgende ronde.

Gevangeniskogel

Bevestig bij ieder kind een ballon aan het onderbeen met een touwtje. De kinderen proberen de ballonnen van de anderen stuk te trappen. Zodra hun ballon stuk is zijn ze af, dus ze moeten ook goed op hun eigen ballon letten.